Wim, Duiven

Geheel onverwachts ontdekte dat ik “iets bijzonders” met mijn handen kon doen. Na een intensieve zoektocht bij praktijk Zoma uitgekomen. Nadat we een aantal maal via de mail hadden gecommuniceerd uiteindelijk een afspraak gemaakt. Flink gespannen naar Westervoort gegaan en de spanning nam alleen maar toe toen ik in de wachtkamer plaatsnam. Na een hartelijk welkom en een open gesprek werd de spanning snel minder. De eerste Reikibehandeling die ik toen van Marjolein mocht ontvangen staat nog vers in mijn geheugen en ik wist direct vanaf dat moment dat ik dit zelf wilde leren.
Al snel na deze ervaring de Reiki-1 cursus gedaan. Ik ben niet zo’n prater in een groep, zeker niet als het dan over jezelf gaat, maar Marjolein weet dit als geen ander te begeleiden en ervoor te zorgen dat je uitgedaagd wordt om je grenzen hierin te verleggen. De inwijdingen zijn zo bijzonder, een ervaring die je zelf moet meemaken. Vervolgens oefenen op elkaar, zeker in het begin ook wat onwennig, maar het vertrouwen in jezelf komt al snel. In de periode daarna veel geoefend op mijn gezinsleden en op mijzelf. Al snel kreeg ik veel reacties vanuit mijn omgeving dat ik aan het veranderen was. Deze verandering was voor mij ook duidelijk aanwezig. Vooral “loslaten” en “beren op de weg” was voor mij een speerpunt.
Een logisch gevolg was de Reiki-2 cursus. Wederom een bijzonder liefdevolle en warme dag. Je merkt dat je als groep steeds dichter naar elkaar toegroeit en elkaar vertrouwd. Eigenlijk begin je een beetje van elkaar te gaan houden.
De periode daarna staat eigenlijk in het teken van het Master-schap oftewel Reiki 3. Deze dag was, als dit nog mogelijk is, nog meer bijzonder dan de vorige Reiki-dagen. Als gehele groep hiervoor opgegaan wat volgens Marjolein erg bijzonder is. De liefde, warmte en het licht welke ik ervoer tijdens deze dag zal voor altijd een plekje in mijn hart houden.
Een belangrijk onderdeel van het gehele Reiki-traject zijn de verdiepingsdagen. Hierin wordt, zoals de naam al weergeeft, dieper ingegaan op diverse onderwerpen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn chakra’s, edelstenen en aura’s. Altijd erg mooie en leerzame dagen, voorzien van een heerlijke lunch.
Reiki heeft in zoverre mijn leven veranderd dat ik beter in mijn vel zit, mij minder druk maak over zaken die er eigenlijk niet zo toe doen en mij minder zorgen maak over wat andere mensen van mij vinden. Uiteraard is het ook erg fijn dat als ik ergens lichamelijk pijn heb ik mijn handen opleg en de pijn dan snel minder wordt.
De laatste tijd staat mijn leven meer en meer in het teken van behandelen van anderen. Dit heeft als resultaat gehad dat ik inmiddels mijn eigen Reiki-praktijk heb opgestart. Een levenspad welke ik (en de mensen in mijn directe omgeving) 5 jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden.
Mijn liefdevolle dank gaat dan ook uit naar praktijk Zoma, mijn medecursisten en Marjolein in het bijzonder.