Petra, Maarssen

Zestig plus was ik en door omstandigheden gedwongen mijn autorijbewijs te halen. Ik zakte de eerste maal voor mijn examen en had zelf het idee dat ik aan faalangst leed. Door een bijzonder 'toeval' waarvan ik zelf al dacht:"Dit moest zo zijn", vond ik het adres van Marjolein, bijna bij mij om de hoek...nog even, voor ze naar Westervoort verhuisde. 
Na een paar weken had ze een uurtje voor me gereserveerd. Ik verdronk bijna in de tranen die ik stortte. De conclusies die Marjolein trok uit mijn verhaal, deden veel elementen uit mijn leven op hun plaats vallen. Ineens was daar het verband tussen zoveel van wat mij overkomen was en ook heel veel van wat ik altijd gevoeld heb bleek minder vreemd dan ik dacht.
De behandelingen deden mij goed. Mijn tweede examen stond op stapel in een periode dat er in mijn leven grote veranderingen zouden gaan plaats vinden. Ik zag het dan ook niet gebeuren dat ik werkelijk mijn rijbewijs zou halen deze keer, al zei mijn lerares dat ik goed kon rijden en het zeker zou moeten kunnen. Marjolein beloofde mij een behandeling op afstand tijdens het rijden. Ik deed dat examen. Mijn instructrice was natuurlijk goed op de hoogte van mijn wel en wee, maar niet van mijn therapie door Marjolein . Ze was zeer overtuigd van mijn kunnen maar ook beducht voor mijn enorme terugvallen onder invloed van stress. Na afloop zei ze:"Het leek wel of je helemaal niet zenuwachtig was..." En nee, dat was ik ook niet; Marjolein had de angst te falen weggenomen en ik slaagde. Zaterdag reed ik voor het eerst zelfstandig. De dinsdag daaropvolgend, maakte ik mijn eerste 'verre' reis....naar Westervoort.
Later ben ik de cursus Reiki 1 gaan doen. Een mooie dag, in alle opzichten. Een dag waarop je leert op je eigen gevoel te vertrouwen en je over te geven aan de toewijding van je medecursisten. Ook Reiki 2 ga ik zeker volgen. Wat ik hierboven niet beschrijf, maar wat in alle stukjes van anderen terug komt en voor mij niet anders is, is de voelbare liefde, het respect voor ieders eigenheid. Er is het geloof dat ieder zijn weg moet gaan naar aanleiding van een hoger plan en dat wij deel uitmaken van een alles omvattende energie en zo allemaal met elkaar verbonden en verweven zijn. Maar voor mij is dat niets bijzonders; daar ben ik altijd al van doordrongen geweest, zolang ik mij kan herinneren.