C.H. te Maarssen

In november 2009 zag ik “toevallig” de site Praktijk ZoMa van Marjolein Berendsen.
Jarenlang heb ik allerlei psychosomatische klachten gehad die, achteraf, te herleiden waren naar paniekaanvallen en grote onbewuste angsten.
Tal van onderzoeken en een particuliere pré-scan en bloedonderzoeken brachten niets aan het licht.
Maar alle pijnen en angsten waren er, en ik had de moed opgegeven ooit me beter te voelen, hoewel het mijn vurigste wens was.
Wat ik bij Marjolein kon verwachten wist ik eigenlijk niet, maar er was niets anders meer overgebleven waar ik mijn genezing kon vinden, dus het interesseerde me eigenlijk ook niet zo veel. Ik wist alleen dat ik er zelf uit moest komen.
Al na het eerste consult, waarbij ik erbij zat als een zoutzak, moe en moedeloos, viel me op de fiets op dat ik niet meer misselijk was. Maandenlang had ik lopen kokhalzen, eten geen zin meer in en ineens had ik trek om lekker te gaan koken.
Dat verbaasde me in hoge mate maar was voor mij een stimulans te weten, dát er dus iets veranderen kon. Iedere 14 dagen had ik een consult en ging met sprongen vooruit naar een normaal voelen en functioneren, hoewel ik er hard en bewust aan heb moeten werken, aan de dingen die we tegen kwamen.
Eigenlijk wilde ik dus in januari stoppen, tenslotte moet je onafhankelijk van een persoon je leven zelf richten, toen er iets zich voordeed op het persoonlijke vlak. Een gebeurtenis zoals vele mensen ervaren en ik dacht onbegrip van de ander te ondervinden. Tot  Marjolein me erop wees dat dit veroorzaakt werd door een streng oordeel over mezelf dat zich dan automatisch uitstrekt naar de ander. Het was voor mij alsof er een bom ontplofte! Had ik het dan mijn hele leven niet goed gedaan, ondanks al mijn inspanningen en inleveren van mezelf?
Maar Marjolein geeft aan wat in je hoogste zelf is scheef gegaan in het leven. Eerst leek het of mijn ego diep gekwetst was maar het ging veel verder.
Op zielsniveau!!
14 Dagen ben ik totaal de draad kwijt geweest en sloten vol gehuild. En ineens zag ik het licht waar het fout was gegaan. Het was niet wereldschokkend, maar voor mij wel. Door dat inzicht heb ik veel innerlijke vrijheid gekregen. Ik weet nu dat er voor de ander zijn goed is, maar dat de ander zelf zijn verantwoordelijkheid heeft voor zijn leven en ik dat deel dus niet op me hoef te nemen. Beter gezegd nog, niet mág nemen.
Kennelijk was dat het laatste duwtje dat ik nodig had om completer mezelf te worden, en vanaf die tijd gaat het goed.
Na 5 maanden bij Marjolein, en een half leven regulier dokteren, is het bij Marjolein afgerond en heb ik ook de richting gevonden waarvoor ik hier op aarde ben gekomen. Natuurlijk stopt de ontwikkeling nooit, maar door Marjolein die gezonden is door boven, heeft mijn leven een grote meerwaarde gekregen.
Dank je wel lieverd voor je menselijke benadering en liefde die je aan alle mensen geeft!