Anita, Arnhem

Wat over mezelf.
"Ik vind het leuk om met mensen te werken en ook het functioneren van het menselijk lichaam vind ik interessant. Daarom heb ik de opleiding sportmassage en stoelmassage gevolgd. Ik heb een volledige baan en wil geen verplichtingen hebben aan een sportvereniging. Ik oefen mijn massage activiteiten voornamelijk uit als hobby."

Hoe ben ik in aanraking gekomen met Reiki?
"Zoals zo velen had ik er wel eens van gehoord maar me er niet verder in verdiept.
Totdat ik Marjolein ontmoette tijdens een verwendag voor vrouwen met kanker waar ik aan meewerkte als stoelmasseur.
Marjolein attendeerde mij er op dat ik meer deed als alleen masseren.
Dit wekte mijn interesse omdat bij mezelf en ook bij mijn klanten het opgevallen was dat mijn handen erg warm werden.
Tijdens een persoonlijke afspraak met Marjolein heeft ze me meer verteld over Reiki en een behandeling gegeven. Op dat moment was het voor mij duidelijk dat ik deze kant van mijzelf verder wilde ontwikkelen en de Reiki wilde ontdekken.
Een redenen was het feit je in eerste instantie met jezelf behandelt.
Op mijn werk was een grote reorganisatie aan de gang waar ik erg tegen op zag. Ik was bang binnen de kortste keren overspannen thuis te zitten. De Reiki kon me mogelijk dat stukje extra energie geven dat ik nodig had."

Wat heeft de Reiki me tot nu gebracht?
"Ik ben me bewuster geworden van het verschil in effect van een negatieve en positieve benadering van situaties. Ik ben niet overspannen geraakt doordat ik met de positieve Reiki instelling en benadering de reorganisatie tegemoet ben gegaan.
Ik heb rust in mezelf gevonden en ook naar mijn collega's toe ben ik niet meer het opgewonden standje.
Mijn collega's weten me nu ook te vinden voor de niet zakelijke vragen. Was het vroeger nog om even de spieren in de nek wat losser te maken, is het nu ook omdat door het gebruik van beide technieken het effect anders is. Ik verbaas me nog elke dag over wat de Reiki allemaal kan en doet.
De combinatie van beide technieken is verrassend. Je vingers hebben door de massage leren voelen waar de spier - en lichaamsspanning zit. De Reiki leert je om te gaan met de energetische uitstraling van het lichaam. Hierdoor weet je heel automatisch direct het probleem gebied te vinden. Met de zelfhelende energie die je met de Reiki doorgeeft komt de behandeling dieper door. Dit volgens degene die ik op deze wijze behandeld heb."

Wat over Marjolein.
"Marjolein kan mij nog heel veel leren over Reiki in de praktische uitvoering.
Haar benadering, het openstaan voor vragen en het respect hebben voor ieders eigen persoonlijkheid spreekt mij in haar werkwijze aan. Deze nuchtere Hollandse meid staat graag met beide benen op de grond. Ik zal mogelijk niet alle facetten van de Reiki in de praktijk gaan gebruiken omdat dit niet bij mij past. Marjolein heeft mij nooit het gevoel gegeven dat dit niet goed is. Ze weet mij juist te motiveren om datgene dat ik wel kan gebruiken ook te doen. Doordat ze zelf het verschil voelt tijdens onze verdiepingscursussen stimuleert ze mij om hierin mijn hart te blijven volgen. Ik ben benieuwd naar alles wat ik nog tegenkom en van haar kan leren."